Konsultin tervehdys, kuka olen?


Olen Simo Hamkar, Hamkar Traffic Consultingin perustaja ja omistaja (elinkeinonharjoittaja). Olen syntynyt vuonna 1986 Suolahdessa ja asun edelleen koti paikkakunnallani. Perheeseeni kuuluu vaimo ja neljä lasta. Opiskelin Turussa kaksi vuotta. Valmistuin Turun ammatti-instituutista kartoittajaksi ja maanmittaajana olen hankkinut kokemusta erilaisista yhdyskuntateknisistä projekteista kotiseudullani. Opintojeni aikana tutustuin myös Turun kaupungin monipuolisiin työtehtäviin maanmittaajana. Maanmittaajan työni lisäksi olen työskennellyt postinjakajana ja linja-autonkuljettajana. Viimeisimpänä olen opiskellut Jyväskylän Gradialla liikenneopettajan luvan sekä luvan toimia autokouluyrittäjänä sekä vastata autokoulutoiminnasta.


Sain jo lapsena kipinän liikennesuunnitteluun. Kaikki alkoi pikkuauto leikeistä, joissa suuressa roolissa oli myös lelu liikennemerkit sekä liikennevalot. Ensimmäisen kosketukseni liikennesuunnitelmaan sain 4-vuotiaana, kun näin Äänekosken kaupungin ns. Viiskulman risteyksen liikennesuunnitelman, johon tuli seutukunnan ensimmäiset liikennevalot. Tämä suunnitelma räjäytti kiinnostuksen liikennesuunnitteluun. Myöhemmin koulussa kiinnostuin myös kaupunkisuunnittelusta ja muista yhdyskuntatekniikan osa-alueista. Olen myös ollut kiinnostunut maantiedosta lapsesta asti (kartat ja liput).

Liikennekonsultiksi/yrittäjäksi ryhtyminen oli pitkän harkinnan tulos. Vaikka minulla oli ennen yrittäjäksi ryhtymistä laaja ymmärrys ja kokemus liikenteestä harrastus- ja ammattikuljettan pohjalta, jouduin silti miettimään pitkään, mitä voisin tarjota ja toteuttaa asiakkailleni yrittäjänä. Sain paljon lisää tietoa ja ajatuksia liikenteestä liikenteenopettajan opinnoissa ja kokemukseni kartoittajana erilaisissa projekteissa antoi enemmän itseluottamusta aloittaa työskentely liikennekonsulttina. Olen saanut paljon tukea ja rohkaisua yrittäjyyteen myös perhepiireiltä, ​​sukulaisilta, ystäviltä sekä yhdyskuntatekniikan osaajilta sekä liikennekasvatuksen parissa työskenteleviltä ihmisiltä, ​​joiden kanssa olen ollut aiemmin tekemisissä työ- ja opiskeluvaiheessa.


Liikennesuunnittelu- ja konsultointialan yrittäjänä tavoitteenani on luoda asiakkailleni turvallisia, toimivia ja ekologisia ratkaisuja liikennejärjestelmään. Lisäksi haluan verkostoitua alalla ja tehdä yhteistyötä muiden liikenne- ja yhdyskuntatekniikanalan toimijoiden ja yrittäjien kanssa erilaisissa projekteissa. Tavoitteeni on myös tiedostaa liikennejärjestelmien tulevaisuuden tarpeet tutkimalla ja kouluttautumalla, jotta pystyn kehittämään itseäni ja tätä kautta yritykseni palveluita ja muuta toimintaa.


Olen helposti lähestyttävä, sosiaalinen, luotettava ja yhteistyökykyinen. Tiedostan osaamisalueeni hyvin, enkä lupaa asiakkailleni mitään, mitä en voi heille toteuttaa. Alan asiantuntijana, tiedän mitä teen. Pidän tärkeänä, että asiakkaani ja sitä kautta liikenteen käyttäjät saavat hyvän tuloksen liikennejärjestelmään suunnitelmistani.